Blogs og RSS hos Insitel

Insitel_klodser_sort Nu har det aldrig været meningen, at denne blog skulle være en skammelig markering á la Googles officielle blog, men jeg vil alligevel blogge lidt om hvordan jeg bruger forskellige Web 2.0 redskaber i min hverdag hos Insitel.

Min udfordring ligger i at holde mig opdateret omkring hvad mine kollegaer foretager sig. Egentligt har vi to IT afdelinger: en der udvikler selve applikationen, og en der står for udviklingen af de programmer jeg benytter samt diverse databaser og feed klienten. Det er vigtigt at jeg hele tiden ved hvor langt de er kommet med udviklingen i forbindelse med nye builds, program opdateringer etc.

Heldigivs er vi jo en Web 2.0 virksomhed, så vi har allesammen interne blogs. Det er godt nok kun mig og udviklerne, der bruger dem, men det er også tilstrækkeligt på nuværende tidspunkt.

Som platform anvender vi CommunityServer, som er en af mine personlige favoritter, fordi den har en række community funktionaliteter jeg sætter stor pris på. Desuden kan jeg bruge Windows Live Writer til at skrive til bloggen, hvilket er ret smart når CommunityServer2_0man som jeg har flere forskellige bogs at holde styr på.

Jeg abonnerer på et RSS feed fra vores blogs, som viser mig de seneste posts, og dette betyder at jeg ved med det samme når der er rullet en opdatering ud i vores testmiljø. Da det er mig der står for at teste vores applikation er det uvurderligt at være opdateret hele tiden.

Outlook RSSSom RSS reader bruger jeg Outlook 2007. Outlook virker fantastisk, og så betyder det samtidig at jeg ikke skal have en seperat RSS reader installeret. Nu tjekker jeg mine RSS feeds sammen med min mail, og min arbejdsgang har ikke ændret sig nævneværdigt. Det eneste der kunne gøre dette set up bedre, ville være hvis Windows Live Writer var integreret i Outlook, så jeg kunne blogge om de ting jeg læser via RSS, men det er måske at forlange for meget. Denne funktionalitet findes i øvrigt i Windows Live Mail, som jeg bruger privat. Det er imidlertid ikke relevant for mig at bruge andet end Outlook på arbejde, så der skal cut and pastes en smule. 

Technorati Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *